Kwaliteitsmissie

Naast het sociale aspect heeft het Stichts Mannenkoor ook kwaliteit hoog in het vaandel staan. Samen zingen is tenslotte een leuke ontspanning, maar het moet natuurlijk ook uitnodigend zijn om ernaar te luisteren.

Daartoe beschikt het koor over een gevariëerd repertoire van klassieke werken van grote componisten op onder meer opera- en operettegebied tot hoogwaardige religieuze composities en volksmuziek van vroeger en nu uit binnen- en buitenland.

Daarnaast zingt het koor speciaal voor mannenkoor bewerkte composities uit musicals en schuwt het evenmin de hedendaagse popmuziek. Veel aandacht besteedt het koor aan Slavische koormuziek voor mannen. Daarmee doelen we zowel op de Russisch-orthodoxe koormuziek als op volksmuziek uit de Balkan en andere landen uit Oost-Europa.

Door dit breed geschakeerde oeuvre biedt het koor een afwisselend programma, dat steeds verder wordt uitgebouwd en verfrist.

Het is duidelijk: wie wil zingen van ‘klassiek’ tot ‘relatief ‘modern’, voelt zich snel thuis bij het veelzijdige Stichts Mannenkoor.